keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Komiaa tuloo oltua ku muistaa miston kotoosin

Terve vaan, hei. Vastauksena Eiq:n kysymykseen tässä viisi valittua palaa paikoista, joissa on tullut elämän aikana asuttua.

1. Ylistaro: Komia kirkko, Kyrönjoki, Hanhikosken pesäpallokenttä ja eteläpohojalaanen elämänasenne, joka ei lähde ihmisestä, vaikka kuinka muuttaisi muualle. Juuret niin ristuksen syvällä vasta fältätys pellos, notta sitä ajatelles aivan syrämmestä kraapaasoo.

File:Ylistaro.vaakuna.svg

2. Jyväskylä: Opiskelukaupunki, jossa vieraillessa mielen valtaa aina järjetön haikeus ja toisaalta kiitollisuus siitä, mitä tuo kaupunki onkaan antanut: ystävyyttä yli heimorajojen, kortepohjalaisuuden, valvomisen, elämäntuskan... Ja tulihan se ammattikin sieltä hankittua kaiken sen muun ohella.

File:Laajavuori hyppyrimaki.jpg

3. Helsinki: Kaksi hyvää, hullua Helsingin vuotta vaativat sen, että tarvitsi päästä pois rauhoittumaan, ja mikä voisikaan olla siihen parempi paikka kuin:

4. Hämeenlinna, tuo valaistu hautausmaa Tampereen ja Helsingin välillä, sanotaan. Mutta minulle kuitenkin tämän hetkinen koti, jossa asuvat ne kaikkein rakkaimmat ja jossa on hyvä olla. "Stadista on liian pitkä todelliseen himaani, unohtakaa helmi, sillä Hämptoni on timantti." Nämä sanat löysin kerran lehdestä muutettuani Hämeenlinnaan, ja niin se on, sinä oma rakas Hämikseni, että näillä mennään.



5. Irlanti, Hollanti, Puola: Lyhyempiä ja pitempiä oleskeluja näissä kaikissa kolmessa ja muutamassa muussakin. Erityisesti Hollanti, sinä pikku pirulainen, saat minut aina palaamaan luoksesi uudelleen. Lekker! Leuk! Mooi!

Ei kommentteja: