maanantai 22. huhtikuuta 2013

3096 pahaa päivää

Vastaus SIRQ:lle: Tahdon.

Mikä lukemasi kirja on tehnyt sinuun viimeksi vaikutuksen?

Viimeksi luin Piin elämän ja vaikka kirja tekikin minuun vaikutuksen, en aio nyt kirjoittaa siitä. Suosittelen silti Piin elämän lukemista, koska tarina oli huikean hyvä ja erikoinen!


Vähän aikaa sitten luin Natascha Kampuschin 3096 päivää ja meni muutama päivä, ennen kuin pystyin edes ajatella seuraavan kirjan avaamista. Kirjan lukemisen jälkeen piti hetken sulatella ja toipua. Vielä Anssi Kelan matkamuistoja lukiessa palailin Nataschan kanssa tuohon kellariin, jossa häntä pidettiin vankina.

Kukapa ei muistaisi itävaltalaista tyttöä, joka siepattiin 10-vuotiaana koulumatkalla, ja jota sieppaaja piti vankinaan yli kahdeksan vuotta. Miettikää! Mimmi oli melkein koko teini-ikänsä jonkun sekopään hoivissa.

Kirjassa ei mässäilty pahoinpitelykohtauksilla, eikä siinä muutenkin ollut mitenkään ankea ja negatiivinen sävy. Mielenkiintoista on se, miten Natascha on jälkeenpäin kieltäytynyt olemasta uhri, ja miten Natascha "kiintyi" sieppaajaan (eli ainoaan ihmiseen, keneen hänellä oli kontakti 8 vuoden ajan) niin, että ei edes uskaltanut paeta monista tilaisuuksista huolimatta. Paitsi sitten lopuksi.

Kova likka. Toivottavasti hällä on nykyään kaikki hyvin!




Ei kommentteja: